Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij

Wyszukiwarka

Informacje

Wejście do Przedszkola

Jadłospis

DATA

 

 Śniadanie 8:30

Zupa + deser 11:30

Obiad 14:00

 

Poniedziałek

16.05.2022

 

 

Pieczywo mieszane z kiełbasą krakowską, ogórek małosolny, papryka, herbata rumiankowa z cytryną

(1,7)

 

Zupa z grochowa koktajl jagodowy na kefirze, biszkopty

 (1,3,7,9)

Naleśniki z dżemem, jabłko, kompot wieloowocowy

 (1,3,7)

Wtorek

17.05.2022

 

Płatki jęczmienne na mleku, pieczywo mieszane z masłem, serek wiejskim ogórek, rzodkiewka, herbata owocowa

(1,7)

 

Kapuśniak z białej kapusty, kolorowy talerzyk owocowy (winogrona, kiwi, pomarańcza) wafelek ryżowy

(7,9)

Pałki z kurczaka, kasza kuskus, mizeria, kompot wieloowocowy

(1,9)

 

Środa

18.05.2022

 

Pieczywo mieszane z masłem, pasta z buraka, szynka drobiowa, kalarepa, pomidory koktajlowe, herbata z cytryną

 (1,7)

 

 

Zupa pomidorowa z makaronem, jogurt z musem truskawkowym, ciastko z żurawiną

(1,3,7,9),

 

Schab panierowany, ziemniaki z koperkiem, buraczki na ciepło,  kompot wieloowocowy

(1,3,7)

 

 

Czwartek

19.05.2022

 

 

 

 

Pieczywo mieszane z masłem, frankfurterki, keczup (wyrób własny) pomidor, szczypiorek,  sałata lodowa, herbatka miętowa

 (1,3,7)

 

 

Zupa kalafiorowa, banan z czekoladą, herbatniki, kawa zbożowa

 (1,3,7,9)

Gołąbki bez zawijania, ziemniaki, arbuz, sok porzeczkowy

 (1,3,7,)

 

Piątek

20.05.2022

 

 

 

 

 

 

Szwedzki stół – pieczywo mieszane (pszenne, żytnie) z masłem, pieczeń wieprzowa (wyrób własny), sałatka żydowska, sałata lodowa, rzodkiewka, herbata owocowa

(1,3,7)

 

Zupa krem z zielonych warzyw z grzankami ziołowymi, ciasto marchewkowe, melon, kakao

(1,3,7,9)

Miruna pieczona w ziołach, ziemniaki, kapusta kiszona z marchewką, lemoniada cytrynowo- miętowa

(1,3,4,7)

ALERGENY WYSTĘPUJĄCE W POSIŁKACH ZGODNIE Z ROZPORZĄDZENIEM 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011.: dania zaproponowane w jadłospisie zostały przygotowane w oparciu o składniki mogące zawierać w swoim składzie substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji takie jak: 1.zboża zawierające gluten, 2. Skorupiaki i produkty pochodne, 3.jaja i produkty pochodne, 4.ryby i produkty pochodne, 5.orzeszki ziemne, 6.soje i produkty pochodne, 7.mleko i produkty pochodne,8. orzechy, migdały, 9.Seler i produkty pochodne, 10. Gorczyca i produkty pochodne, 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne,12. Dwutlenek siarki i siarczany, 13. łubin i produkty pochodne, 14. Mięczaki i produkty pochodne.