Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij

Wyszukiwarka

Informacje

Wejście do Przedszkola

Jadłospis

 

Data

 

 Śniadanie 8:30

Zupa + deser 11:30

Obiad 14:00

Poniedziałek

26.09.2022

 

 

 

 

 

 

 

Pieczywo mieszane z masłem, polędwica sopocka, ogórek, rzodkiewka, sałata masłowa, herbata malinowa

(1,7)

 

Zupa jarzynowa z ziemniakami, serek brzoskwiniowy, herbatniki

(1,7,9)

 

Spaghetti z sosem bolońskim, jabłko,   sok pomarańczowy

(1,7)

Wtorek

27.09.2022

 

 Pieczywo mieszane z masłem, serek ziołowy, papryka, pomidor, herbatka owocowa

 (1,3,7)

 

 

Zupa grysikowa, kefir owocowy, ciasteczko zbożowe, śliwka

(1,7,9)

 

Frykadelki z indyka z marchewka i pietruszką w sosie własnym, kasza pęczak, surówka koperkowa, kompot wieloowocowy,

(1,3,7)

 

Środa

28.09.2022

 

Zacierka na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z tuńczyka, szczypior, pomidor, ogórek kiszony, herbata miętowa

 (1,7)

 

Zupa gulaszowa, jogurt z musem truskawkowym, rogalik

(1,9)

Kopytka z bułką tartą na maśle, surówka z marchewki i jabłka, brzoskwinia, kompot wieloowocowy

(1,3,7)

 

 

Czwartek

29.09.2022

 

 

 

 

Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, ogórek, roszponka, pomidor, herbatka z żurawiną

 (1,4,7)

 

Zupa ryżowa, brzoskwinia ufo,  pałka kukurydziana 2szt,

(1,7,9)

Kotlety schabowe, ziemniaki, kapusta zasmażana, kompot wieloowocowy

 (1,7,9)

 

Piątek

30.09.2022

 

 

 

 

 

 

Szwedzki stół – pieczywo mieszane (pszenne, żytnie) sałatka jarzynowa, sałata rzymska, szynka wieprzowa miód, herbata owocowa

(1,3,7)

 

Zupa krem z pietruszki i selera, grzanki ziołowe, galaretka owocowa z borówkami i malinami, biszkopty

(1,7,9)

Miruna  w ziołowej panierce, ziemniaki, surówka z kalarepy i rzodkiewki,

(1,3,4,7,9)

ALERGENY WYSTĘPUJĄCE W POSIŁKACH ZGODNIE Z ROZPORZĄDZENIEM 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011.: dania zaproponowane w jadłospisie zostały przygotowane w oparciu o składniki mogące zawierać w swoim składzie substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji takie jak: 1.zboża zawierające gluten, 2. Skorupiaki i produkty pochodne, 3.jaja i produkty pochodne, 4.ryby i produkty pochodne, 5.orzeszki ziemne, 6.soje i produkty pochodne, 7.mleko i produkty pochodne,8. orzechy, migdały, 9.Seler i produkty pochodne, 10. Gorczyca i produkty pochodne, 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne,12. Dwutlenek siarki i siarczany, 13. łubin i produkty pochodne, 14. Mięczaki i produkty pochodne.