Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij

Wyszukiwarka

Informacje

Wejście do Przedszkola

Jadłospis

DATA

 

 Śniadanie 8:30

Zupa + deser 11:30

Obiad 14:00

 

Poniedziałek

25.10.2021

 

Pieczywo mieszane z masłem, schab wielkopolski, roszponka, papryka czerwona, herbata owocowa (1,7)

 

Zupa ogórkowa z ziemniakami,  talerz warzywny (marchewka, kalarepa, ogórek) pieczywo chrupkie z masłem  (1,7,9),

Makaron świderki z twarożkiem i polewą jogurtowo-truskawkową, kiwi, woda z cytryną (1,7)

 

 

Wtorek

26.10.2021

 

Bułka pszenna z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, herbatka malinowa (1,7)

 

 

Rosół z makaronem,   kasza manna na mleku z musem jagodowym, gruszka,   (1,7,9)

 

Pałki z kurczaka, ziemniaki, surówka z selera, marchwi i rodzynek, tłoczony sok z jabłek  (7)

 

Środa

27.10.2021

 

Pieczywo mieszane, parówki szynki, keczup, sałata, pomidor, herbata brzoskwiniowa  (1,7)

 

 

Zupa z czerwonej soczewicy na boczku, koktajl malinowy na kefirze, ciasteczka wielozbożowe

 

Placki cukiniowo- ziemniaczane z jogurtem naturalnym, mandarynka, herbatka miętowa (1,3,7)

 

Czwartek

28.10.2021

 

 

 

 

Płatki kukurydziane na mleku pomidor, pieczywo mieszane z masłem i serem żółtym, rzodkiewka, sałata lodowa, herbatka malinowa (1,7)

 

 

Zupa pomidorowa z kaszą jaglaną, kisiel owocowy, winogrona, biszkopty,  (1,7,9)

 

 

Gulasz z szynki wieprzowej, kasza jęczmienna, surówka z kapusty pekińskiej i marchewki i ziół, kompot wieloowocowy  (1,3,7)  

 

Piątek

29.10.2021

 

 

 

 

 

 

Szwedzki stół –bułka weka, twarożek śmietankowy, pomidor, rukola,  herbatka z żurawiną

(1,7)

 

 

Zupa krem z dyni z grzankami ziołowymi – wyrób własny, ciasto dyniowo –marchewkowe – wyrób własny, kakao, pół pomarańczy,  (1,7,9)

 

Pulpeciki z mintaja w sosie koperkowym, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej i żurawiny, banan  kompot wieloowocowy   (1,3,4,7)

ALERGENY WYSTĘPUJĄCE W POSIŁKACH ZGODNIE Z ROZPORZĄDZENIEM 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011.: dania zaproponowane w jadłospisie zostały przygotowane w oparciu o składniki mogące zawierać w swoim składzie substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji takie jak: 1.zboża zawierające gluten, 2. Skorupiaki i produkty pochodne, 3.jaja i produkty pochodne, 4.ryby i produkty pochodne, 5.orzeszki ziemne, 6.soje i produkty pochodne, 7.mleko i produkty pochodne,8. orzechy, migdały, 9.Seler i produkty pochodne, 10. Gorczyca i produkty pochodne, 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne,12. Dwutlenek siarki i siarczany, 13. łubin i produkty pochodne, 14. Mięczaki i produkty pochodne.