Jadłospis
Data
|
Śniadanie 8:30 |
Zupa + deser 11:30 |
Obiad 14:00 |
Poniedziałek 25.03.2024
|
Pieczywo mieszane pszenne, żytnie,
|
Zupa ogórkowa
|
Racuchy (pszenica, jaja, mleko) z jabłkami, marchewka w słupkach, maślanka (mleko) owocowa
|
Wtorek 26.03.2024 |
Pieczywo mieszane pszenne, żytnie, orkiszowe
|
Rosół z makaronem (pszenica, seler) |
Udko z kurczaka pieczone, ziemniaki
|
Środa 27.03.2024 |
Pieczywo mieszane pszenne, żytnie
|
Zupa pomidorowa (mleko, seler) |
Łazanki (pszenica) z mięsem wieprzowym,
|
Czwartek 28.03.2024
|
Zupa mleczna z płatkami ryżowymi, pieczywo mieszane pszenne, żytnie
|
Zupa jarzynowa (mleko, seler)
|
Gulasz wieprzowy (pszenica), kasza jęczmienna, buraczki na ciepło, kompot wieloowocowy
|
Piątek 29.03.2024
|
Szwedzki stół – pieczywo mieszane (pszenne, żytnie) z masłem (mleko), szynka wieprzowa, ser żółty (mleko), pomidory, papryka, kiełki, herbatka malinowa
|
Zupa- krem |
Burgery z mintaja (ryba, pszenica, jaja), pieczone ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i żurawiny, kompot wieloowocowy
|
Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać: gluten, jaja, soję, gorczycę, sezamu. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, curry, lubczyk, musztarda. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać: gluten, jaja, mleko, soję, seler i gorczycę. Suszone owoce oraz nasiona, które są podawane dzieciom do posiłku zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać: gluten, orzeszki ziemne i sezam.