Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

Informacje

Wejście do Przedszkola

Wejście do Przedszkola

Jadłospis

 

Data

 

 Śniadanie 8:30

Zupa + deser 11:30

Obiad 14:00

 

Poniedziałek

04.12.2023

 

Pieczywo mieszane z masłem, szynka drobiowa, pomidor, papryka, herbata owocowa

(1,7)

 

Zupa grochowa

z kiełbasą, budyń

z musem malinowym, chrupsy owocowe

(1,3,7,9)

Jajko sadzone, ziemniaki z koperkiem, mizeria na jogurcie, sok pomarańczowy

(1,3,7)

 

 

Wtorek

05.12.2023

 

Zupa mleczna z zacierką, pieczywo mieszane z serkiem śmietankowym, rzodkiewką i szczypiorkiem, sałata lodowa, herbatka malinowa

(1,7)

 

Zupa kalafiorowa
z ziemniakami, melon pałka kukurydziana (1,7,9)

 

Bitki wieprzowe duszone w sosie własnym, kasza bulgur, surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzy i ziół,  kompot wieloowocowy 

(1,3,7)  

 

Środa

06.12.2023

 

Pieczywo mieszane, szynka wieprzowa, ogórek zielony, marchewka do chrupania, kawa zbożowa

(1,7)

 

Zupa wielowarzywna z ryżem, kefir jagodowy, biszkopty  (1,7,9),

Filet z kurczaka w owsiano- kukurydzianej panierce, dip tysiąca wysp, ziemniaki z koperkiem, mix sałat z sosem vinegret, kompot jabłkowy  (1,3,7)

 

Czwartek

07.12.2023

 

 

 

 

Pieczywo mieszane z masłem, pasta z łososia, rukola, pomidor, herbatka malinowa

 (1,4,7)

 

 

Zupa grysikowa, koktajl truskawkowy na jogurcie, chałka z masłem,

 ½ pomarańczy

  (1,7,9)

 

 

Pizza z szynka, kukurydzą, kolorową papryką i czerwoną cebulą, ser żółty, jabłko,  kompot wieloowocowy,

 (1,3,7)

 

Piątek

08.12.2023

 

 

 

 

 

 

Szwedzki stół, pieczywo mieszane
z masłem, kabanosy drobiowe, ser żółty, sałatka jarzynowa, dżem,  herbata owocowa,

(1,7)

 

 

Zupa- krem z zielonych warzyw z groszkiem ptysiowym, kasza manna z malinami

(1,7,9)

 

Burgery rybne (wyrób własny),  ziemniaki z koperkiem,
surówka coleslaw, kompot wieloowocowy  

(1,3,4)

ALERGENY WYSTĘPUJĄCE W POSIŁKACH ZGODNIE Z ROZPORZĄDZENIEM 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011.: dania zaproponowane w jadłospisie zostały przygotowane w oparciu o składniki mogące zawierać w swoim składzie substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji takie jak: 1.zboża zawierające gluten, 2. Skorupiaki i produkty pochodne, 3.jaja i produkty pochodne, 4.ryby i produkty pochodne, 5.orzeszki ziemne, 6.soje i produkty pochodne, 7.mleko i produkty pochodne,8. orzechy, migdały, 9.Seler i produkty pochodne, 10. Gorczyca i produkty pochodne, 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne,12. Dwutlenek siarki i siarczany, 13. łubin i produkty pochodne, 14. Mięczaki i produkty pochodne.