Jadłospis
Data
|
Śniadanie 8:30 |
Zupa + deser 11:30 |
Obiad 14:00 |
Poniedziałek 20.03.2023
|
Pieczywo mieszane ze kiełbasa krakowska sucha, ogórek zielony, rzodkiewka, kawa Inka (1,7) |
Kapuśniak z ziemniakami, talerzyk owocowy (gruszka, kiwi, pomarańcza) biszkopty (1,3,7,9) |
Jajko sadzone, ziemniaki z koperkiem, bukiet warzyw z bułką tartą na maśle, kefir (1,3,7)
|
Wtorek 21.03.2023 |
Pieczywo mieszane z masłem, twarożek z miodem, jabłko w cząstkach, szklanka mleka (1,7)
|
Zupa kalafiorowo-brokułowa z kaszą jaglaną, galaretka z malinami, pałki kukurydziane (1,7,9) |
Karczek pieczony, ryż z cukinią, surówka z kapusty pekińskiej i ziół, melon, kompot wieloowocowy(1,3,7) |
Środa 22.03.2022 |
Płatki orkiszowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka z indyka, papryka, szczypiorek, herbatka malinowa (1,7)
|
Zupa ogórkowa z ziemniakami, mufinki czekoladowe z wiśniami, kakao na mleku (1,3,7) |
Filet z kurczaka w sosie śmietanowym z zielona pietruszką, kasza kus-kus, mix sałat, sok jabłkowy (1,3,7) |
Czwartek 23.03.2023
|
Pieczywo mieszane makrela z twarożkiem, koperek, pomidor, kiełki, herbatka z cytryną (1,4,7)
|
Zupa pieczarkowa z makaronem, jogurt owocowy z musli, banan (1,7,9) |
Kotlety schabowe, ziemniaki z koperkiem, marchewka z jabłkiem, kompot wieloowocowy (1,3,7) |
Piątek 24.03.2023
|
Szwedzki stół – pieczywo mieszane (pszenne, żytnie) z masłem, kabanosy wieprzowe, papryka, twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, ogórek zielony, sałata lodowa, herbata z żurawiną (1,7)
|
Zupa- krem z buraka
|
Miruna z panierowana, ziemniaki z koperkiem, z białek kapusty i marchewki, herbatka rumiankowa z cytryną (1,3,4,7) |
ALERGENY WYSTĘPUJĄCE W POSIŁKACH ZGODNIE Z ROZPORZĄDZENIEM 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011.: dania zaproponowane w jadłospisie zostały przygotowane w oparciu o składniki mogące zawierać w swoim składzie substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji takie jak: 1.zboża zawierające gluten, 2. Skorupiaki i produkty pochodne, 3.jaja i produkty pochodne, 4.ryby i produkty pochodne, 5.orzeszki ziemne, 6.soje i produkty pochodne, 7.mleko i produkty pochodne,8. orzechy, migdały, 9.Seler i produkty pochodne, 10. Gorczyca i produkty pochodne, 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne,12. Dwutlenek siarki i siarczany, 13. łubin i produkty pochodne, 14. Mięczaki i produkty pochodne.