Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

Informacje

Wejście do Przedszkola

Jadłospis

 

Data

 

 Śniadanie 8:30

Zupa + deser 11:30

Obiad 14:00

Poniedziałek

21.11.2022

 

 

 

 

 

 

 

Pieczywo mieszane, szynka drobiowa, sałata lodowa, pomidor, rzodkiewka, herbata malinowa

(1,7)

Zupa grochowa z boczkiem, pół bułki grahamki z serem żółtym i ogórkiem, kakao

  (1,7,9)

Naleśniki z dżemem, jabłko, kompot wieloowocowy

(1,3,7)

 

Wtorek

22.11.2022

 

Owsianka na mleku, pieczywo mieszane z masłem, jajecznica, rzodkiewka, szczypior,  ogórek, herbata owocowa

(1,3,7)

 

Zupa pomidorowa z kaszą jaglaną, kisiel owocowy, wafelek ryżowy

 (7,9)

Pałka z kurczaka, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty pekińskiej, papryki i kukurydzy, kompot wieloowocowy

(3,7)

 

Środa

23.11.2022

 

Pieczywo mieszane, pasta z makreli i serka śmietankowego, koperek,  pomidor, roszponka, herbatka z cytryną

(1,4,7)

 

Zupa ryżowa z fasolka szparagową, jogurt z  musli i musem jabłkowym

(7,9)

Gulasz wieprzowy z kaszą gryczaną, buraczki na ciepło, kompot owocowy

(1,7)

 

Czwartek

24.11.2022

 

 

 

 

Pieczywo mieszane z masłem,  twarożek ziołowy, ogórek kiszony, kiełki warzyw, herbatka malinowa

 (1,7)

 

Zupa jarzynowa z ziemniakami i brukselką, koktajl truskawkowy na kefirze, herbatniki

 (7,9)

Klopsiki z indyka w sosie koperkowym z makaronem, surówka z marchewki i jabłka, mandarynka, kompot wieloowocowy

(1,3,7)

 

Piątek

25.11.2022

 

 

 

 

 

 

Szwedzki stół – pieczywo mieszane z masłem, polędwica sopocka,  kolorowa papryka, ogórek, pomidor, miód, herbata z żurawiną

(1,7)

 

 

Zupa- krem z zielonych warzyw z grzankami, kasza manna z malinami

 (1,7,9)

 

Miruna panierowana, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty, marchewki i żurawiny, herbatka miętowa

 (1,3,4,7,9)

ALERGENY WYSTĘPUJĄCE W POSIŁKACH ZGODNIE Z ROZPORZĄDZENIEM 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011.: dania zaproponowane w jadłospisie zostały przygotowane w oparciu o składniki mogące zawierać w swoim składzie substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji takie jak: 1.zboża zawierające gluten, 2. Skorupiaki i produkty pochodne, 3.jaja i produkty pochodne, 4.ryby i produkty pochodne, 5.orzeszki ziemne, 6.soje i produkty pochodne, 7.mleko i produkty pochodne,8. orzechy, migdały, 9.Seler i produkty pochodne, 10. Gorczyca i produkty pochodne, 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne,12. Dwutlenek siarki i siarczany, 13. łubin i produkty pochodne, 14. Mięczaki i produkty pochodne.