Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

Informacje

Wejście do Przedszkola

Wejście do Przedszkola

Jadłospis

 

Data

 

 Śniadanie 8:30

Zupa + deser 11:30

Obiad 14:00

 

Poniedziałek

20.03.2023

 

Pieczywo mieszane ze kiełbasa krakowska sucha, ogórek zielony, rzodkiewka, kawa Inka (1,7)

Kapuśniak z ziemniakami, talerzyk owocowy (gruszka, kiwi, pomarańcza) biszkopty (1,3,7,9)

Jajko sadzone, ziemniaki z koperkiem, bukiet warzyw z bułką tartą na maśle, kefir (1,3,7)

 

 

Wtorek

21.03.2023

 

Pieczywo mieszane z masłem, twarożek z miodem, jabłko w cząstkach, szklanka mleka (1,7)

 

Zupa kalafiorowo-brokułowa z kaszą jaglaną, galaretka z malinami, pałki kukurydziane (1,7,9)

Karczek pieczony, ryż z cukinią, surówka z kapusty pekińskiej i ziół, melon, kompot wieloowocowy(1,3,7)

 

Środa

22.03.2022

 

Płatki orkiszowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka z indyka, papryka, szczypiorek, herbatka malinowa (1,7)

 

 

Zupa ogórkowa z ziemniakami, mufinki czekoladowe z wiśniami, kakao na mleku (1,3,7)

Filet z kurczaka w sosie śmietanowym z zielona pietruszką, kasza kus-kus, mix sałat, sok jabłkowy (1,3,7)

 

Czwartek

23.03.2023

 

 

 

 

Pieczywo mieszane makrela z twarożkiem, koperek, pomidor, kiełki, herbatka z cytryną (1,4,7)

 

Zupa pieczarkowa z makaronem, jogurt owocowy z musli, banan (1,7,9)

Kotlety schabowe, ziemniaki z koperkiem, marchewka z jabłkiem, kompot wieloowocowy (1,3,7)

 

Piątek

24.03.2023

 

 

 

 

 

 

Szwedzki stół – pieczywo mieszane (pszenne, żytnie) z masłem, kabanosy wieprzowe, papryka, twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, ogórek zielony, sałata lodowa, herbata z żurawiną (1,7)

 

 

Zupa- krem z buraka
z prażonymi migdałami, serek waniliowy, suszone plasterki jabłka, herbatniki 
(1,7,9)

 

Miruna z panierowana, ziemniaki z koperkiem, z białek kapusty i marchewki, herbatka rumiankowa z cytryną (1,3,4,7)

ALERGENY WYSTĘPUJĄCE W POSIŁKACH ZGODNIE Z ROZPORZĄDZENIEM 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011.: dania zaproponowane w jadłospisie zostały przygotowane w oparciu o składniki mogące zawierać w swoim składzie substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji takie jak: 1.zboża zawierające gluten, 2. Skorupiaki i produkty pochodne, 3.jaja i produkty pochodne, 4.ryby i produkty pochodne, 5.orzeszki ziemne, 6.soje i produkty pochodne, 7.mleko i produkty pochodne,8. orzechy, migdały, 9.Seler i produkty pochodne, 10. Gorczyca i produkty pochodne, 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne,12. Dwutlenek siarki i siarczany, 13. łubin i produkty pochodne, 14. Mięczaki i produkty pochodne.