Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

Informacje

Wejście do Przedszkola

Wejście do Przedszkola

Jadłospis

 

Data

 

 Śniadanie 8:30

Zupa + deser 11:30

Obiad 14:00

 

Poniedziałek

29.05.2023

 

 

Pieczywo mieszane z serkiem chrzanowym, ogórek kiszony, pomidorki koktajlowe, herbata brzoskwiniowa

(1,7)

 

Grochówka z kiełbasą i ziemniakami, ½ kajzerki z masłem i dżemem, kakao

 (1,7,9)

Racuchy z jabłkami,  marchewka w słupkach, kompot wieloowocowy

 (1,3,7)

Wtorek

30.05.2023

 

Płatki jęczmienne na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka wieprzowa rzodkiewka, pomidor,  sałata, herbatka owocowa

(1,7)

 

Zupa pomidorowa z kaszą jaglaną, fantazja jagodowa na jogurcie z musli, jabłko

(1,7,9),

 

Filet z kurczaka panierowany, ziemniaki z koperkiem, surówka z selera z rodzynkami, kompot wieloowocowy

(1,3,7)

 

Środa

31.05.2023

 

Pieczywo mieszane z masłem, jajecznica, szczypiorek, rzodkiewka, sałata lodowa, kawa zbożowa

 (1,3,7)

 

Zupa ziemniaczana, budyń z wanilią, biszkopty jabłko

(1,7,9)

Łazanki z kapustą i mięsem wieprzowym, melon, kompot wieloowocowy

(1,9)

 

 

 

Czwartek

01.06.2023

 

 

 

Płatki ryżowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, serek wiejski, papryka, ogórek, herbata z różą

(1,7)

Zupa brokułowa, deser z tapioki i mango, mufinki czekoladowe z wiśniami, arbuz

(1,3,7,9)

Gulasz  wieprzowy w sosie pieczeniowym z tymiankiem, kluski śląskie, buraczki z jabłkiem, sok jabłkowy

(1,3,7)

 

 

Piątek

02.06.2023

 

 

 

 

 

 

Szwedzki stół – pieczywo mieszane (pszenne, żytnie) z masłem, kabanosy, kolorowa papryka, rzodkiewka, pomidor, serek śmietankowy, herbata owocowa

(1,3,7)

 

Zupa krem z zielonego groszku, grzanki ziołowe, deser owsiany na mleku z borówkami

(1,3,7,9)

Miruna pieczona, ziemniaki z koperkiem, fasolka szparagowa, 

Kompot wieloowocowy

(1,3,4,7)

ALERGENY WYSTĘPUJĄCE W POSIŁKACH ZGODNIE Z ROZPORZĄDZENIEM 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011.: dania zaproponowane w jadłospisie zostały przygotowane w oparciu o składniki mogące zawierać w swoim składzie substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji takie jak: 1.zboża zawierające gluten, 2. Skorupiaki i produkty pochodne, 3.jaja i produkty pochodne, 4.ryby i produkty pochodne, 5.orzeszki ziemne, 6.soje i produkty pochodne, 7.mleko i produkty pochodne,8. orzechy, migdały, 9.Seler i produkty pochodne, 10. Gorczyca i produkty pochodne, 11. Nasiona sezamu i produkty pochodne,12. Dwutlenek siarki i siarczany, 13. łubin i produkty pochodne, 14. Mięczaki i produkty pochodne.